Wil je Miccy's cadeau doen? Klik dan door naar onze CADEAUBONNEN.

Aankopen van meer dan €150 gratis verzonden binnen Nederland!
Shop met iDEAL, Creditcard of Paypal

Hoe moet ik mijn Miccy’s sieraden bewaren?

Sieraden moeten uit de buurt van natuurlijk zonlicht en warmte worden bewaard, in een beschermende (gevoerde) sieradendoos of een aanslagresistent zakje. Ze kunnen ook worden bewaard in een plastic zakje met sluiting van Mylar of polyethyleen. Gebruik nooit polyvinyl plastic zakken, zoals vuilniszakken, omdat deze zwavelverbindingen bevatten, die ervoor zorgen dat de basis van de oorbellen, het sterling zilver sneller verkleurt. Bewaar je sieraden niet in de badkamer. Houd er rekening mee dat onze Miccy’s geschenkverpakkingen niet zijn gemaakt voor langdurig bewaren van je sieraden, omdat ze niet luchtdicht zijn. De bijgeleverde Velvet Pouches zijn wel geschikt om de oorbellen in te bewaren.

Hoe verzorg ik mijn Miccy’s sieraden?

Uw Miccy’s sieraden moeten te allen tijde met zorg worden behandeld. Het sterling zilver en 18 karaats goud zal na verloop van tijd verkleuren, maar dit gebeurt veel sneller wanneer het in contact komt met stoffen zoals parfum, zoute lucht, zwavel, huidcrèmes, haarlak, chloor en zure pH van de huid. De mate van verkleuring (oxidatie) die optreedt, is afhankelijk van de huid en onderhoudsgewoonten van de gebruiker. Verkleuring is dus geen productiefout. We raden u ook aan uw sieraden niet te dragen tijdens het baden, in bed of tijdens het sporten. We bieden een veilig schoonmaak product aan voor uw sieraden. Dit is online en onze Boutique te koop.

Zijn de sieraden van Miccy duurzaam?

Miccy's heeft een hoge ethische standaard en een hoge sieradenkwaliteit. We werken met kleine ateliers over de hele wereld. Voordat het product het atelier verlaat, gaat elk sieraad door ongeveer 30 paar handen. Ons team bezoekt alle ateliers waarmee we samenwerken om ervoor te zorgen dat er goede arbeidsomstandigheden zijn en de ateliers duurzaam werken. Voor de sieraden die gemaakt zijn van natuurlijke materialen werken we samen met boerderijen die bijvoorbeeld het vlinderbehoud ondersteunen.

Hebben Miccy’s sieraden een keurmerk?

De Miccy’s producten worden gewaarborgd door een officieel Nederlands keurmerkenbedrijf, genaamd EWN (EDELMETAAL WAARBORG NEDERLAND BV), in overeenstemming met de EU-wetgeving. De Waarborgwet 1986 garandeert, door middel van juridische waarborgen, dat een object het juiste gehalte platina, goud en/of zilver bevat. Zuiver platina, goud en zilver zijn te zacht om te worden verwerkt tot sieraden of gebruiksvoorwerpen. Daarom worden zij gemengd met metalen om een voldoende hard materiaal te creëren om mee te werken. De hoeveelheid edelmetaal wordt de gehalte van de legering genoemd. De gehalte wordt gegeven in delen (gewichtsdelen) per 1000 van de legering. Een voorbeeld: 750/1000 goud betekent dat er 750 delen zuiver goud in 1000 delen goudlegering zitten. De oude benaming “karaat” wordt ook gebruikt voor goud (puur goud is 24 karaat). De kostbare edelmetaallegering waaruit het object is gemaakt, wordt getest op een van de juridische gehaltenormen en wordt gegarandeerd door de toepassing van een keurmerk op het object

Daarnaast hebben alle Miccy’s producten een exclusieve Miccy’s gravure met de merknaam.

Mijn oorbellen zijn niet precies zoals de afbeelding in de online store?

Miccy’s sieraden worden allemaal met de hand gemaakt en niet machinaal. Alle handgemaakte oorbellen kunnen inconsistenties hebben omdat we bijna alleen maar natuurlijke materialen gebruiken. Inconsistenties in stenen, schelpen, hoorn of slangenleer zijn natuurlijk en daarom komen de sieraden waarin deze natuurlijke materialen zijn verwerkt nooit 100% overeen met de afbeeldingen in de online store. Miccy’s zal altijd zijn uiterste best doen om een paar te leveren dat zoveel mogelijk lijkt op de afbeelding online. We garanderen dat de sieraden, gemaakt van natuurlijke materialen 100% uniek zijn. De sieraden worden in beperkte oplage met de hand gemaakt om ervoor te zorgen dat Miccy’s collecties uniek en vernieuwend blijven.