Een allergie is vervelend als die beperkingen met zich mee brengt. Dat ervaren liefhebbers van oorsieraden die last hebben van een nikkelallergie. De vrouw achter Miccy’s is Michelle de Hoogh. Zij heeft een nikkelallergie en wilde iets anders dan de klassieke gouden oorbellen die ze altijd droeg. Michelle is voor zichzelf nikkelvrije oorbellen gaan ontwerpen en haar artistieke aanleg kwam daar goed bij van pas.

De collecties van Miccy’s omvatten kleurrijke, artistieke en bovenal unieke oorsieraden. Ze vallen op en trekken de aandacht. Van elegante oorbellen tot exemplaren met een knipoog. In ons assortiment zit voor ieder wat wils. Bekende vrouwen als Sylvie Meis, Anouk Smulders en zelfs stijlicoon koningin Máxima dragen Miccy’s. Alle onze sieraden zijn nikkelvrij. Miccy’s Jewelz is daarom de specialist op het gebied van nikkelvrije oorbellen.

Nikkelvrije oorbellen

Nikkelvrije oorbellen

Nikkelvrije oorbellen

Oorbellen collectie Vakmanschap

Nikkelvrije oorbellen

In veel oorbellen, ook de verzilverde en vergulde exemplaren, zit nikkel. Dat is heel vervelend als je een nikkelallergie hebt. Een allergische reactie krijgen door het dragen van oorbellen komt vaak voor. De allergie mag niet de reden zijn dat je geen bijzondere oorsieraden meer koopt en alleen maar gouden en zilveren exemplaren. Gelukkig zijn er nikkelvrije oorbellenMichelle is gaan ontwerpen, omdat ze een alternatief wil bieden voor mensen met een allergie. Alle oorsieraden in de collecties van Miccy’s zijn nikkelvrij. Onze oorbellen zijn voor iedereen, bekend of onbekend, met of zonder nikkelallergie.

Nikkelallergie

Het komt zelfs voor dat mensen jarenlang oorbellen dragen en opeens last krijgen van een allergische reactie. Je huid reageert op de aanraking met het product dat nikkel bevat en zo ontstaat er irritatie, jeuk of eczeem. Om dan nooit meer oorbellen te gaan dragen is wel een heel groot offer. Er zijn nikkelvrije oorbellen. Het hele assortiment van Miccy’s Jewelz is zelfs nikkelvrij.

Nikkelvrije oorbellen: de materialen

Door haar nikkelallergie begon Michelle dus met het ontwerpen van haar eigen nikkelvrije oorbellen. Dat viel op. Haar vriendinnen vroegen of Michelle ook oorsieraden voor anderen kon maken. Ze zag de ruimte en de mogelijkheden die tussen de nepmetalen en dure oorhangers zat. Miccy’s ontwerpt nikkelvrije oorbellen om allergische reacties te voorkomen. We werken alleen maar met premium materialen zoals Swarovski kristal, leer en zoet water parels. Alle oorbellen zijn afgewerkt met onderdelen van vol 925 zilver, verguld met 18 karaats goud. Bij ons tref je geen holle oorhaken of andere materialen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Je herkent de echte Miccy’s aan het in de oorhaak ingegraveerde logo.

Alle oorbellen in onze collectie zijn ontworpen door Michelle en zijn met de hand in specialistische ateliers vervaardigd. Zo kost het onze specialisten in sommige gevallen acht uur handwerk per paar uit de Dreams collectie. De onderdelen komen vervolgens samen in ons atelier in Den Haag voor een laatste kwaliteitscontrole. Vervolgens worden deze tot een oorbel samengesteld. We geloven sterk in fair trade en goede werkomstandigheden. Miccy’s stelt daarom hoge eisen aan de ateliers waar we wereldwijd mee samenwerken.

Wil jij meer informatie over nikkelvrije oorbellen? Bekijk dan de verschillende collecties oorbellen van Miccy’s Jewelz. Het bedrijf draagt de (bij)naam van oprichter Michelle de Hoogh. Ze begon zelf nikkelvrije oorbellen te ontwerpen nadat ze merkte dat ze allergisch was voor oorbellen die niet goud of zilver waren. Michelle haar vriendinnen reageerden enthousiast op haar creaties. Dat was het begin van Miccy’s Jewelz.

Oorbellen collectie Vakmanschap